Voorzieningen

VOORZIENINGEN

zunderdorp2
De kerk van Zunderdorp
De plaatselijke kerk heet heel toepasselijk De Kerk van Zunderdorp. De diaconie bestaat maar uit vier mensen, maar probeert de inwoners van het dorp zoveel mogelijk bij te staan indien zij daar behoefte aan hebben.

Cultuur
Binnen een kwartier nadat u de huisdeur achter u heeft dichtgetrokken, kunt u niet alleen genieten van de tentoonstellingen in het Rijks-, het Gemeentelijk-, en/of het van Goghmuseum, of de vele andere musea die Amsterdam rijk is maar ook van toneel- of fi lmvoorstellingen in een van de vele theaters en niet te vergeten de opera en dansvoorstellingen of concerten.

Stadshoeve
In de directe omgeving van Zunderdorp zijn er nog enkele actieve boeren te vinden, zoals op de Stadshoeve. Ze geven hier een bijzondere, eigen invulling aan het bedrijf, door middel van educatieve programma’s, kinderopvang en lammetjesdagen. De Stadshoeve verkoopt ook verse, zelfgemaakte producten.

Winkelcentra
In Zunderdorp zelf zijn, afgezien van de Stadshoeve, geen andere winkels maar op ongeveer vijf minuten rijden of tien minuten fietsen bevind zich in Amsterdam Noord het winkelcentrum: Boven het IJ. Hier vindt u talloze winkels op het gebied van kleding, schoenen, elektronica en huishoudelijke apparatuur. Aan de voor- en achterzijde bevinden zich twee grote supermarkten en er is voldoende parkeergelegenheid.

Iets verder vindt men het Waterlandplein, een stuk kleiner dan het Boven het IJ winkelcentrum, maar u kunt hier prima terecht voor de
alledaagse boodschappen. En dan is er ook nog het Purmerplein met eveneens diverse leuke winkels.