Algemene koopinformatie

ALGEMENE-KOOPINFO

Kavelinrichting

Peil van de woning

De bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer van de woning wordt aangehouden als het 0-peil. Dit peil wordt uitgezet in overleg met de dienst Bouw- en woningtoezicht van de gemeente.

Grondwerk

Voor het maken van de funderingen, de hoofdleidingen, de bestrating, de beschoeiingen en het op hoogte brengen van het terrein binnen de erfgrenzen, worden de benodigde ontgravingen en aanvullingen verricht. De tuin wordt geëgaliseerd opgeleverd met de lokale grond. Als bodemafsluiter in de kruipruimte wordt een laag schoonzand toegepast.

Buitenriolering en drainage

De buitenriolering is een gescheiden systeem van schoon en vuil water. De buitenriolering wordt aangesloten op het openbaar riool. De buizen van de buitenriolering zijn van kunststof. Rond de woningen wordt een drainage voorziening opgenomen. Deze zal samen met de hemelwaterafvoeren op de nabijgelegen sloot geloosd worden, indien nodig via een pomp put.

Bestrating

Staptegels, afmeting 300×300, van erfgrens naar de voordeur.

Terreininrichting

Toegangswegen bestrating met gebakken klinkers vanaf de Broekergouw en de parkeervakken met betonklinkers die in diverse kleuren worden gelegd.

Langs de sloten aan de tuinzijde van het perceel, wordt aan de West-, Noord en Oostzijde van het terrein een beschoeiing aangelegd van hardhouten palen en hardhouten delen.

Technische gegevens

➢ RUWBOUW

Fundering

De woningen worden gefundeerd op betonnen palen met daarop een raster van gewapend betonnen funderingsbalken. Een en ander volgens het advies van de constructeur.

Wanden

De dragende wanden worden uitgevoerd in kalkzandsteen.

Gevels

De voorgevels zijn gemaakt van Western Red Cedar delen tegen een geïsoleerde achter constructie, afgeschilderd in diverse kleuren conform kleurenstaal.

De gemetselde buitengevels bestaan uit schoon-metselwerk van een vechtformaat baksteen, aan de voorgevel gevoegd met een snij voeg en de overige gevels platvol. De gemetselde plinten bestaan uit schoon-metselwerk van een vechtformaat baksteen, gevoegd met een platvolle voeg.

Alle sier- en daklijsten worden uitgevoerd in Western Red Cedar, de goot-bekleding en hemel-waterafvoeren bestaan uit zink.

Vloeren

De begane grondvloer wordt uitgevoerd als systeemvloer. De ruimte onder de vloer is bereikbaar door middel van een kruipluik. De 1e verdiepingsvloer, zo ook de zoldervloer van bouwnummer 1 t/m 8, wordt uitgevoerd als betonnen schilvloer. De overige zoldervloeren bestaan uit een houten vloerconstructie. De 2e ver-diepingsvloer van bouwnr. 18 + 19 is ook een houten vloerconstructie.

Daken

De daken bestaan uit geprefabriceerde houten dak elementen die op de verdiepingen worden afgewerkt met gipsplaten en saus klaar worden opgeleverd. De onderplaat van de zolder wordt opgeleverd met een onafgewerkte spaanplaat. De daken worden gedekt met zogenaamde oude holle pannen, voorzien van de benodigde hulpstukken.

Buitenkozijnen en –deuren

De volgende onderdelen worden vervaardigd uit hardhout:

 • Buitenkozijnen.
 • Ramen in buitenkozijnen met plak-kruisroedes.
 • Buitendeuren.
 • Alle buitenkozijnen worden t.p.v. het maaiveld voorzien van een steenachtige onderdorpel. De dakramen in de pannen-daken worden tuimelvensters.
 • De woningen zijn voorzien van SKG** hang- en sluitwerk en voldoen aan het Politie Keurmerk.

➢ AFBOUW

Trappen

De dichte trappen naar de 1e verdieping worden uitgevoerd in Vuren met MDF-stootborden.

Trappen naar de 2e verdieping van bouwnummer 18 + 19  zijn open trappen. Deze open trappen worden uitgevoerd met hardhouten treden. Langs de muur wordt een stokleuning aangebracht op lichtmetalen leuninghouders. Langs de eventuele open zijde van de trap wordt een traphekje aangebracht.

De trappen met hekwerken en leuningen (excl. treden) worden afgeschilderd con-form kleurenstaat. De zoldertrap ter plaatse van bouwnummer 9 t/m 19 wordt uitgevoerd als vlizotrap.

Binnendeuren en –kozijnen

De binnen kozijnen worden houten kozijnen zonder bovenlicht. De binnendeuren worden vlakke stompe paneeldeuren, de deur van de hal naar de woonkamer wordt voorzien van glas.

Vloerafwerking

De betonvloeren worden afgewerkt met een cementdekvloer. De vloeren in de sanitaire ruimtes worden betegeld met vloertegels.

Binnenwanden & wandafwerking

De niet-dragende binnenwanden worden uitgevoerd als lichte separatiewanden van gipsblokken (7 cm). Waar dit volgens voorschrift wordt geëist, worden de wanden uitgevoerd in 10 cm. dikke gipsblokken.

In het toilet en de badkamer worden wandtegels aangebracht. De wandtegels van de badkamer worden aangebracht tot het plafond en in het toilet tot circa 120 cm. De wanden van de woon- en slaapkamers, entree, overloop, trap-opgang, kastruimte, keuken en garage worden behang klaar opgeleverd.

Er worden op de begane grond 150 mm., en op de 1e verdieping 100mm., hoge wit afgeschilderde plinten geplaatst. (excl. zolder, garage, bergruimtes, trapkasten en betegelde ruimtes hier worden geen plinten aangebracht).

Plafondafwerking

Alle plafonds worden afgewerkt met  glad pleisterwerk in een witte kleur, met uitzondering van de zolder, garage, bergingen en de meterkast.

Sanitair

Monsters van het te kiezen sanitair zijn beschikbaar in de showroom. Het sanitair is van de fabrikant Villeroy & Boch en wordt standaard uitgevoerd in wit en de kranen zijn van fabrikant Gröhe .

➢ KEUKENINRICHTING

Alle keukenaansluitingen worden afgedopt opgeleverd. Voor de keuken is een stelpost opgenomen voor het leveren en plaatsen van een keuken, incl. tegelwerk en mengkraan. Voor de woningen 1 t/m 8 is dat € 3.500,- incl. BTW en voor de woningen 9 t/m 19 is dat € 7.500,- incl. BTW.

Beglazing en schilderwerk

In alle buitenkozijnen en –deuren, waar glas in voorkomt, wordt meerbladig vensterglas aangebracht in hoog rendement uitvoering. Het binnen- en buiten-schilderwerk wordt uitgevoerd in een dekkend systeem.

Overige voorzieningen

Onder de gevelkozijnen, waar een borstwering voorkomt, worden composiet vensterbanken (dik 2 cm) aangebracht (kleur conform kleurenstaat). Onder de deuren van de toiletten en de badkamers worden kunststenen dorpels toegepast (kleur conform kleurenstaat).

➢ INSTALLATIES

Binnen riolering en hemelwaterafvoer

De binnen riolering is vervaardigd van kunststof en wordt volgens de voorschriften aangesloten op de buitenriolering. De hemelwaterafvoeren aan de gevels + de goten worden gemaakt van zink.

Het aantal, de plaats en de afmetingen van de hemelwaterafvoeren zijn indicatief op tekening weergegeven en worden conform de geldende voorschriften aangebracht. Het hemelwater wordt afgevoerd naar open water cq sloot.

Waterinstallatie

De koud- en warmwaterleidingen worden aangelegd vanaf de watermeter en de CV-ketel. De volgende tappunten worden aangesloten: reservoir en fonteintje in de toiletten (alleen koud water), de keuken (afgedopt), de douche-, wastafel- en eventueel badmengkraan in de badkamer. Daarnaast is er een wasmachinekraan, een vulkraan voor de CV ketel en een vorstvrije buitenkraan.

Gasinstallatie

Vanaf de gasmeter wordt een gasleiding aangebracht naar een aansluitpunt in de keuken voor het fornuis (afgedopt) en naar een aansluitpunt voor de cv-ketel.

Verwarmingsinstallatie

De woning wordt voorzien van een combiketel met hoog rendement. De ketel fabrikaat Intergas type HRE 36/30 klasse A combi compact, heeft een capaciteit van maximaal 9 liter (warm water van 60º C) per minuut. De temperatuurregeling vindt plaats door middel van een kamerthermostaat in de woonkamer.

Overal vindt vloerverwarming plaats welke zich in de dekvloer bevindt, behalve op de verdiepingen van de woningen 1 t/m 8. Deze ruimten worden verwarmd middels radiatoren, welke voorzien worden van thermostaatkranen. Op de zolder geen verwarming en in de badkamer tevens een handdoekradiator.

Mechanische ventilatie

De mechanische ventilatie geschiedt door middel van natuurlijke aanvoer en mechanische afvoer. De MV unit is een ventilatiewarmtepomp van fabrikant Inventum type Ecolution die via de ventilatie ventielen aan het plafond afzuigt in de keuken, toilet en badkamer. De ventilatiewarmtepomp vormt samen met de HR-combiketel een hybride opstelling voor opwekking van warmte en warm water.

De aanvoer van verse lucht vindt plaats via ventilatieroosters die zich boven de gevelkozijnen bevinden. De garage wordt voldoende geventileerd volgens bouwbesluit.

Elektrische installatie

De elektrische installatie wordt aangelegd vanuit de meterkast, verdeeld over meerdere groepen naar de diverse aansluitpunten. De wandcontactdozen in de woonkamer worden in het algemeen op ca. 30 cm. boven de vloer gemonteerd, in de keuken in het algemeen op ca. 125 cm. en op de verdiepingen 105 cm boven de vloer. De schakelaars worden in het algemeen gemonteerd op een hoogte van ca. 105 cm. boven de vloer. De plaatsaanduiding van de aansluitpunten, schakelaars en lichtpunten op de tekeningen zijn niet exact.

De leidingen worden zoveel mogelijk weggewerkt in wanden en vloeren met uitzondering van de meterkast en op zolder. Waar leidingen worden weggewerkt, wordt inbouw-schakelmateriaal toegepast. In de ruimten waar leidingen niet worden weggewerkt, wordt opbouw-schakelmateriaal aangebracht.

Ter plaatse van de voor- en achterdeur zal er een aansluitpunt komen voor een buitenlamp.

Rookmelders zullen volgens bouwbesluit toegepast worden in de verkeersruimtes.

Telefoon en CAI

Per woning wordt in de woonkamer een bedraad aansluitpunt voor de telefoon aangebracht. De bedrade CAI aansluitpunten komen in de woonkamer en de hoofdslaapkamer. De aanvraag tot aansluiten moet de koper zelf indienen bij de telefoon/CAI-instelling. De hieraan verbonden kosten zijn voor rekening van de koper.

Bouwlocatie:

Broekergouw 1 • 1027 AH Amsterdam

Kleurenschema binnen en binnenzijde buitenelementen

Onderdelen Materiaal Kleur Kleur nr.
Buitenkozijnen Hardhout Cremewit RAL 9010
Buitenramen Hardhout Cremewit RAL 9010
Voordeur Hardhout Cremewit RAL 9010
Overige buitendeuren Hardhout Cremewit RAL 9010
Vensterbanken Composiet Wit
Binnendeuren Hout Cremewit RAL 9010
Open trappen incl., traphekjes Vurenhout met hardhouten treden Cremewit RAL 9010
Dichte trappen incl., traphekjes Vurenhout, treden gegrond Cremewit RAL 9010
Aftimmeringen
Aftimmering trapgatsparing Multiplex Cremewit RAL 9010
Aftimmering slaapkamers, plinten e.d. Gegrondverfd hout Cremewit RAL 9010
Plafond, dak-schuinten (excl. zolder) Gipsplaat, stucwerk Wit, saus klaar
Aftimmering dakvensters Multiplex / hout Cremewit RAL 9010
Badkamer- en toiletdorpels Kunststeen Antraciet
Wanden woonkamer, keuken, slaapkamers
Hal en overloop (excl. zolder) Kalkzandsteen, Gibo en gipsplaten worden behang klaar afgewerkt Wit
Plafonds woonkamer, keuken, slaapkamers
Hal en overloop (excl. zolder) Op de BG beton en op de verdieping gipsplaat op regelwerk afgewerkt met stucwerk, saus klaar
Badkamer (plafond) Waterbestendig gipsplaat op regelwerk met stucwerk sausklaar Wit

 

Algemene Koopinformatie en Overeenkomsten

Koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst

Koper sluit een koopovereenkomst met de verkoper en een aannemingsovereenkomst met de hoofdaannemer, waarbij koper zich onder meer verplicht tot betaling van de koopprijs en de verkoper zich verplicht tot levering van de bouwrijpe grond en de hoofdaannemer zich verplicht tot bouw van de gecontracteerde woning.

Nadat beide overeenkomsten door partijen zijn getekend worden deze aan de projectnotaris gezonden.

Binnen 21 dagen na ondertekening van de overeenkomsten is koper een zekerheidstelling (waarborgsom of bank-garantie) ten bedrage van 10% van de koop-/aanneemsom verschuldigd. De betaling van de grondprijs vindt in een keer plaats en de betaling van de bouwsom geschiedt in termijnen als vermeld in de aannemingsovereenkomst.

De koopovereenkomst vermeldt de eventuele lasten en beperkingen die betrekking hebben op de woning en de omgeving.

Eigendomsoverdracht

De projectnotaris maakt de notariële akte van levering op waardoor de eigendom van de grond overgaat op de koper. Vóór de datum van eigendomsoverdracht ontvangt de koper van de notaris een nota van afrekening waarop het totaal verschuldigde bedrag (inclusief bijkomende kosten) vermeld staat.

Tevens wordt daarin aangegeven welk gedeelte van het te betalen bedrag uit het hypotheekdepot wordt betaald en welk gedeelte de koper zelf voldoet. Bij de berekening van het te betalen bedrag wordt er meestal van uitgegaan dat het hypotheekbedrag dat in depot blijft, gelijk moet zijn aan de vanaf de transportdatum nog verschuldigde bouwtermijnen.

Naast de akte van levering van de grond wordt in de meeste gevallen gelijktijdig de hypotheekakte getekend die betrekking heeft op de door de koper afgesloten hypothecaire lening.

Bouwhypotheek

De nota’s van de na de notariële overdracht vervallen bouwtermijnen ontvangt de koper in tweevoud.

Koper dient een exemplaar zo spoedig mogelijk rechtsgeldig voor akkoord getekend aan de hypotheekverstrekkende bank te zenden die vervolgens voor betaling zorg draagt. De rentelasten die de koper over de termijnen verschuldigd is kunnen eventueel in de hypotheek meegefinancierd worden.

Koopsom “vrij op naam” (v.o.n.)

De koopsom omvat:

 • De grondkosten van de bouwkavel (eigen grond);
 • De bouwkosten (exclusief de door de koper gewenste extra’s);
 • Honorarium voor architect, constructeur, adviseur en toezicht conform bouwplan;
 • Kosten notaris en kadastrale kosten verband houdende met de transportakte;
 • De verkoopkosten (makelaar);
 • Legeskosten voor de bouwvergunning;
 • Aansluitkosten riolering, water, gas en elektra;
 • Verzekering CAR-polis) tot de oplevering aan de koper;
 • De overdrachtsbelasting;

De BTW (thans 21%, eventuele wettelijke wijzigingen in het verschuldigde tarief worden aan de koper doorberekend).

De in de koop-/aannemingsovereenkomst vermelde totale koopsom is een vaste prijs, behoudens eventuele van overheidswege bepaalde voorschriften en/of wijzigingen. Loon- en materiaalkostenstijgingen tijdens de bouw kunnen niet aan de koper worden doorberekend.

Kosten die niet onder de koop- / aanneem-som vallen zijn:

 • Financieringskosten (bijvoorbeeld kosten eigen notaris voor hypotheekakte, afsluitkosten) hypotheek, taxatiekosten, hypotheekrente tijdens de bouw, etc.);
 • Aansluitkosten telefonie en CAI;
 • Kosten van eventueel meerwerk;
 • Kosten van tuinaanleg en van woninginrichting.
 • Tussentijdse verhoging van het BTW tarief

Koper dient zelf contracten af te sluiten voor de leverantie van energie.

Projectnotaris

Vinckenhof Projectontwikkeling B.V. en  de hoofdaannemer Bouwmaatschappij Buitenhuis B.V. hebben notariskantoor Eveline Schot, gevestigd aan het Buikslotermeerplein 424a, 1025 WP te Amsterdam aangewezen als projectnotaris die belast is met de overdracht van de woningen aan de koper.

Verzekering tijdens de bouw

Tijdens de bouw zijn de nog niet opgeleverde woningen door middel van een Construction All Risks (CAR) polis verzekerd tegen de risico’s van brand- en stormschade, etc.

Vanaf de datum van oplevering dient de koper zelf voor de benodigde verzekeringen zorg te dragen.

Opleveringsprognose

Op het moment van verkoop wordt een globale prognose van de datum van oplevering aan de koper gegeven.

Daarbij dienen de nodige reserves in acht te worden genomen, onder meer wegens de afhankelijkheid van de weersomstandigheden. Naarmate de bouw vordert kan de prognose worden bijgesteld. Ongeveer twee weken voor de datum van oplevering wordt de koper schriftelijk op de hoogte gesteld van de definitieve datum en het tijdstip van oplevering.

Oplevering

Als de bouw gereed is krijgt de koper een uitnodiging om samen met de aannemer de woning te inspecteren voor de oplevering. Geconstateerde gebreken worden schriftelijk vastgelegd in “het proces-verbaal van oplevering”, dat door beide partijen wordt ondertekend.

Herstelwerkzaamheden voortvloeiende uit het proces –verbaal van oplevering dienen binnen drie maanden na datum oplevering door de aannemer verholpen te zijn. Mocht bij oplevering geconstateerd worden dat er herstelwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden die bewoning verhinderen dan wordt de oplevering beschouwd als een vooropname en wordt in overleg een nadere datum van oplevering bepaald.

De woning wordt “bezemschoon” opge-leverd. Het bij de woning behorende terrein is ontdaan van puinresten en van bouwafval.

Oplevering en uitreiking van de sleutels geschiedt pas nadat alle betalingen zijn ontvangen en partijen aan hun verplichtingen hebben voldaan.

Onderhoudstermijn

Gedurende drie maanden na ontvangst van de sleutels heeft koper de gelegenheid de hoofdaannemer te berichten of alle in het proces verbaal van oplevering vastgelegde gebreken naar behoren zijn verholpen alsook of er na de opleveringen nieuwe onvolkomenheden zijn ontstaan die niet het gevolg zijn van verkeerd gebruik of van het “werken” van materialen.

Door toepassing van diverse materialen met verschillende eigenschappen kunnen, mede door droging, vooral bij de aansluitnaden krimpscheuren ontstaan. Deze krimpscheuren vallen niet onder de garantieverplichting van de hoofdaannemer.

Garantie

Tijdens de bouw controleren toezichthouders of aan de goedgekeurde tekeningen en technische omschrijving de hand wordt gehouden. Na de onderhoudstermijn geldt een garantie, afgegeven door de Stichting Woningborg. Het Woningborg-garantie certificaat wordt samen met het boekje “Garantie- en Waarborgregeling 2016” na ondertekening van de verkoopovereenkomst rechtstreeks door Woningborg aan de koper opgestuurd.

De garantie wordt verstrekt op de kwaliteit van de woning. Schade als gevolg van onvoldoende onderhoud valt niet onder de garantie. Gebreken tijdens de garantietermijn dienen door de hoofdaannemer te worden hersteld.


Voor meer informatie over het bouwproject kunt u contact opnemen

met de makelaars of de gemeente Amsterdam:

Projectnummer: 0750

Nieuwbouw 19 woningen te Zunderdorp

Broekergouw 1

1027 AH Amsterdam Zunderdorp

Makelaars:

ERA Van De Steege Makelaars

Buikslotermeerplein 418 • 1025 WP  Amsterdam

020 435 70 40 • www.vandesteege.nl

 

DOP Makelaars

Parlaan 2 • 8241 BG  Lelystad

0320 264 175 • www.dop.nl

Aannemer:

Buitenhuis Bouwmaatschappij b.v.

Kanaaldijk 92 • 1121 NZ Landsmeer

Postbus 79 • 1120 AB Landsmeer

020- 482 3655 • www.bouwgroepbuitenhuis.nl

Gemeente:

Gemeente Amsterdam Noord

Bouw en Woningtoezicht

Postbus 37608 • 1030 BB Amsterdam

020-6349911

 


Disclaimer

De tekst van deze brochure is met zorg samengesteld aan de hand van de gegevens verstrekt door de gemeente, de architect, de hoofdaannemer en bouwkundig adviseurs. Desondanks moet een voorbehoud gemaakt worden ten aanzien van eventuele wijzigingen, maatafwijkingen en/of aanpassingen die voortvloeien uit nader gestelde eisen door nutsbedrijven of van overheidswege.

Tevens is de hoofdaannemer gerechtigd tijdens de (af)bouw wijzigingen in het plan aan te brengen waarvan de noodzakelijkheid bij uitvoering blijkt, mits zodanige wijziging geen afbreuk doet aan de waarde, de kwaliteit en de bruikbaarheid van de woning. Dergelijke veranderingen geven geen der partijen op verrekening van meerdere of mindere kosten.

Geringe afwijkingen in het perceel oppervlak of woonoppervlak geven geen aanspraak op verrekening.

Maatverschillen tussen tekeningen en realiteit zijn mogelijk. Op de plattegronden ingetekende apparatuur e.d. behoren alleen tot de standaardlevering indien dat uitdrukkelijk in de technische omschrijving is vermeld.

De perspectief tekeningen en artist impressions zijn bedoeld om een indruk te geven van het plan en de woningen. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De in de brochure afgebeelde vervoermiddelen en beplantingen zijn niet bij de koop inbegrepen.

Alle afspraken gemaakt met het (hoofd)aannemer met betrekking tot de datum van oplevering, betalingen, wijzigingen, verrekeningen, meer- en minderwerk en alle andere aangelegenheden betreffende de bouw of daarmee verband houdende zijn slechts geldig nadat die afspraken schriftelijk door de hoofdaannemer zijn bevestigd.